Hladetina je poznato jelo naših baka, ali se sve više i dan danas priprema. Ako se želite vratiti u djetinjstvo pripremite hladetinu prema receptu iz bakine kuharice. Recept za hladetinu uvijek možete prilagoditi svom ukusu. Dodajte začine prema želji, odaberite dijelove svinjetine prema želji i možete krenuti u pripremu ukusne hladetine.
Sastojci za hladetinu:
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice ili kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Recept za hladetinu:
Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.
Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Možete procijediti tekućini, a i ne trebate.
Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.