Patližani su odličan izbor za pripremu priloga. Vrlo su ukusni zasitni, a mogu se poslužiti i kao glavno jelo bez mesa. Pratite recept i pripremite ukusan i sočan patlidžan u pećnici. Donsoimo samo jedan recept kako se mogu pripremiti patlidžani. Ako želite ovaj recept možete iskoristiti i za pripremu patlidžana na tavi.
Sastojci za patlidžan u pećnici:
- 2 patlidžana
- maslinovo ulje
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
Kako pripremiti patliđane u pećnici?
Zagrijte pećnicu na 220°C. Pripremite lim za pečenje.Patlidžan narežite na velike kocke. Stavite u veliku zdjelu, pokapajte uljem, solju i paprom.
Dobro promiješajte, raširite na pladanj, pecite patlidžane u pećnici 20 minuta. Okrenite, pecite još 10 minuta. Prebacite na tanjur za posluživanje. Patlidžani u pećnici su gotovi. Dobar tek!