Kotleti od svinjetine mogu se pripremiti na različite načine i u kombinaciji s različitim marinadama. Donosimo jedan od načina kako pripremiti kotlete s marinadom od ružmarina, maslaca i češnjaka. Pripremite svinjske kotlete na ovaj način i sigurno se nećete razočarati. Kako pripremiti svinjski kotlet na jednostavan, a poseban način otkriva recept.
Sastojci za pripremu kotleta od svinjetine:
- 4 kotela od svinjetine - lungić
- sol
- papar
- mljeveni ružmarin
- češnjak u prahu
- maslac
- ulje
Kako pripremiti kotlete:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Kotlete dobro začinite sa soli i paprom. Zasebno pomiješajte maslac, ružmarin i češnjak. Na tavi na ulju pržite kotlete oko 4 minute sa svake stane. Premažite maslacem od češnjak i pecite u pećnici oko 15 minuta. Kotlete možete peći s nekoliko češnjeva češnjaka i grančicama ružmarina koje ste stavili između odrezaka.
Ovo je jedan od jednostavnijih načina kako pripremiti kotlete od svinjetine.