Kuharica /

Recept kako napraviti griz samo za jednu osobu

Image
Foto: Pixabay

Griz je jedna od najpopularnijih žitarica u svijetu. Donosimo recept kako pripremiti griz za jednu osobu.

5.5.2023.
16:46
Pixabay
VOYO logo

Griz je žitarica koja se koristi u brojnim kuhinjama diljem svijeta. Dobiva se od mljevenih zrna pšenice, kukuruza, ječma, riže ili heljde, a može se koristiti u pripremi raznih jela poput kaša, juha, kolača i slastica. Jedan od najjednostavnijih, ali i najukusnijih recepata s grizom je priprema griza za jednu osobu. Za pripremu ovog jela potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a uz pravilnu količinu i vještinu, možete uživati u mirisnom i ukusnom obroku u samo nekoliko minuta.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 ml mlijeka
  • 30 g griza
  • 15 g šećera
  • prstohvat soli
  • jedan vanilin šećera (opcionalno)
  • voće po želji za posluživanje (npr. nasjeckane banane, bobičasto voće, komadići jabuke)

Priprema griza za jednu osobu:

U malu posudu stavite mlijeko i stavite je na srednju vatru dok mlijeko ne zavrije. Smanjite vatru na nisku i polako dodajte griz, šećer, sol i vanilin šećer (ako ga koristite). Miješajte konstantno kako biste izbjegli grudice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavite kuhati griz na laganoj vatri, miješajući povremeno, dok se ne zgusne. To će trajati otprilike 5-7 minuta, ovisno o željenoj konzistenciji. Sklonite posudu s vatre i pustite da se griz malo ohladi prije posluživanja.

Prebacite griz u posudu za posluživanje i dodajte svježe voće po želji, poput nasjeckanih banana, bobičastog voća ili komadića jabuke. Možete posuti dodatnim šećerom ili cimetom po vrhu, ako želite. Poslužite griz i uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo