Kuharica /

Razlika između integralne i obične tjestenine

Image

Za sve ljubitelje tjestenine – koja je razlika između obične i integralne tjestenine?

12.9.2021.
14:01
VOYO logo

Tjestenina je jedna od najčešće korištenih namirnica u našim kuhinjama. Priprema je laka i brza, a može se kombinirati s različitim umacima, jesti kao glavno jelo ili pak kao prilog. I integralna i obična tjestenina proizvode se od pšeničnog brašna, no svaka od različite vrste. Upravo u tome leži razlika.

Obična tjestenina proizvodi se od pšeničnog bijelog brašna koje nastaje mljevenjem samo središnjeg dijela zrna pšenice. Samim time znači da brašno ima manje vitamina i minerala i da se pretežito sastoji od škroba i bjelančevina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, integralna tjestenina, proizvodi se od integralnog brašna. Integralno brašno nastaje usitnjavanjem cjelovitog zrna pšenice što znači da se melje i središnji dio i klica i mekinje. Upravo zbog klica i mekinja, integralno brašno ima veću nutritivnu vrijednost pa samim time i tjestenina koja se od njega proizvodi. Integralna tjestenina bogata je vitaminima, vlaknima, mineralima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo