editina kuhinja /

Rapsodija boja i mirisa: probajte poširanu riječnu ribu serviranu sa sufleom od koprive

U Editinoj kuhinji danas je na meniju poširana riječna riba servirana sa sufleom od koprive. Zvuči totalno egzotično!

10.11.2015.
18:23
VOYO logo

Potrebni sastojci za 4 osobe: 

File tostolobika – 800 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cikla – 500 g

Koprive – 500 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brašno – 150 g

Jaja – 2 kom

Vrhnje za šlag – 200 g

Hren – 40 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslinovo ulje – 150 g

Mladi luk – 12 kom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prašak za pecivo – 10 g

Anis – po želji

Sol – po želji

Papar – po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šećer – 10 g

Maslac – 10 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

File tostolobika odstraniti od kože te narezati na manje komade. Začiniti sa soli i paprom te postaviti na cijedilo ili posudu za kuhanje na pari. U lonciu zakuhati vodu u koju smo staviti nekoliko žlice anisa, postaviti posudu sa ribom na paru poklopiti i kuhati 20 minuta ovisno o velićini i debljini filea ribe.

Za to vrijeme odvojiti žumanjak od bjelnjca. U žumanjak dodati 150 g vrhnja za šlag, sol, papar, prašak za pecivo i brašno. U posudu sa žumanjkom i brašnom lagano umiješati snijeg od bijelanjka i blanširane listove koprive. Smijesu za nabujak raspodijeliti  u posudice za muffine i peći u zagrijanoj pećnici 12 minuta na 190°.

Kuhanu ciklu oguliti te u blenderu samljeti u kremu uz dodatak maslinovog ulja, ulje dodavajte postepeno kako ne bi moguća voda iz cikli razvodnila kremu. Dobivenu kremu protisnuti kroz cijedilo; te začiniti sa soli, paprom i hrenom.

Umiješati tućeno slatko vrhnje, te kremu zagrijati na laganoj vatri. Kuhanu ribu na pari servirati na kremi od cikle, dodati nabujak od koprive i dekorirati s mladim lukom kojega smo karamelizirali na malo maslaca i šećera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo