Potrebni sastojci za 4 osobe:
File tostolobika – 800 g
Cikla – 500 g
Koprive – 500 g
Brašno – 150 g
Jaja – 2 kom
Vrhnje za šlag – 200 g
Hren – 40 g
Maslinovo ulje – 150 g
Mladi luk – 12 kom
Prašak za pecivo – 10 g
Anis – po želji
Sol – po želji
Papar – po želji
Šećer – 10 g
Maslac – 10 g
File tostolobika odstraniti od kože te narezati na manje komade. Začiniti sa soli i paprom te postaviti na cijedilo ili posudu za kuhanje na pari. U lonciu zakuhati vodu u koju smo staviti nekoliko žlice anisa, postaviti posudu sa ribom na paru poklopiti i kuhati 20 minuta ovisno o velićini i debljini filea ribe.
Za to vrijeme odvojiti žumanjak od bjelnjca. U žumanjak dodati 150 g vrhnja za šlag, sol, papar, prašak za pecivo i brašno. U posudu sa žumanjkom i brašnom lagano umiješati snijeg od bijelanjka i blanširane listove koprive. Smijesu za nabujak raspodijeliti u posudice za muffine i peći u zagrijanoj pećnici 12 minuta na 190°.
Kuhanu ciklu oguliti te u blenderu samljeti u kremu uz dodatak maslinovog ulja, ulje dodavajte postepeno kako ne bi moguća voda iz cikli razvodnila kremu. Dobivenu kremu protisnuti kroz cijedilo; te začiniti sa soli, paprom i hrenom.
Umiješati tućeno slatko vrhnje, te kremu zagrijati na laganoj vatri. Kuhanu ribu na pari servirati na kremi od cikle, dodati nabujak od koprive i dekorirati s mladim lukom kojega smo karamelizirali na malo maslaca i šećera.