Jelo rajčice na tavi savršeno je zdravo jelo bez mesa koje možete poslužiti kao predjelo ili prilog. Dovoljno vam je samo 20 minuta za pripremu ovog jela.
Rajčice su izvrstan izvor vitamina C i poznate su po tome što su prepune antioksidansa i imaju višestruke prednosti za zdravlje srca.
Sve što vam je potrebno da pripremite rajčice na tavi su:
- velike rajčice
- ribani parmezan
- parmezan u prahu
- bosiljak
- sol
- papar
- češnjak
- mljeveni čili
- maslinovo ulje.
Najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Operite rajčice i prepolovite ih. Stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje prerezanom stranom prema gore. Rajčice začinite soli i paprom. Pomiješajte suhe sastojke u posebnoj posudi. Zatim na svaku rajčicu ravnomjerno rasporedite suhu smjesu. Pecite u pećnici 15 minuta, dok se ne pojave mjehurići.
Jelo rajčice na tavi su gotove i spremne za posluživanje.