Punjena jaja s tunom su jednostavna i ukusna poslastica koju možete pripremiti za razne prigode. Pratite recept i budite sigurni da ne možete pogriješiti.
Za pripremu punjenih jaja s tunom potrebni su sljedeći sastojci:
- 170 g konzervirane tune
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica kiselog vrhnja
- pola žličice senfa
- 1 žlica sitno sjeckanog peršina
- 1 žlica sitno sjeckanog luka
- sol i papar po ukusu
Kako se pripremaju punjena jaja s tunom?
Kuhajte 6 jaja 10-12 minuta. Nakon kuhanja jaja, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite po pola. Zatim, izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu. Dodajte tunu, majonezu, kiselo vrhnje, senf, peršin i luk u zdjelu sa žumanjcima. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom po ukusu.
Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo sitno sjeckanog peršina ili papra. Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.
U ovom receptu, veličina jaja treba biti oko 60-70 grama, a veličina polovice jajeta je oko 30-35 grama. Ova količina sastojaka će biti dovoljna za 12 punjenih jaja.
Punjena jaja s tunom su savršen prilog za razne prigode kao što su domjenci, rođendani ili bilo koja druga slavlja.