Kuharica /

Punjena jaja s tunom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Punjena jaja su jednostavan, ali ukusan dodatak svakom jelovniku. Ovaj recept za punjena jaja s tunom će vas oduševiti svojim jedinstvenim okusom.

6.4.2023.
15:10
Pixabay
VOYO logo

Punjena jaja s tunom su jednostavna i ukusna poslastica koju možete pripremiti za razne prigode. Pratite recept i budite sigurni da ne možete pogriješiti.

Za pripremu punjenih jaja s tunom potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 170 g konzervirane tune
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • pola žličice senfa
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršina
  • 1 žlica sitno sjeckanog luka
  • sol i papar po ukusu

Kako se pripremaju punjena jaja s tunom?

Kuhajte 6 jaja 10-12 minuta. Nakon kuhanja jaja, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite po pola. Zatim, izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu. Dodajte tunu, majonezu, kiselo vrhnje, senf, peršin i luk u zdjelu sa žumanjcima. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo sitno sjeckanog peršina ili papra. Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.

U ovom receptu, veličina jaja treba biti oko 60-70 grama, a veličina polovice jajeta je oko 30-35 grama. Ova količina sastojaka će biti dovoljna za 12 punjenih jaja.

Punjena jaja s tunom su savršen prilog za razne prigode kao što su domjenci, rođendani ili bilo koja druga slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo