Kuharica /

Punjena jaja s tunom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Punjena jaja su jednostavan, ali ukusan dodatak svakom jelovniku. Ovaj recept za punjena jaja s tunom će vas oduševiti svojim jedinstvenim okusom.

6.4.2023.
15:10
Pixabay
VOYO logo

Punjena jaja s tunom su jednostavna i ukusna poslastica koju možete pripremiti za razne prigode. Pratite recept i budite sigurni da ne možete pogriješiti.

Za pripremu punjenih jaja s tunom potrebni su sljedeći sastojci:

  • 170 g konzervirane tune
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • pola žličice senfa
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršina
  • 1 žlica sitno sjeckanog luka
  • sol i papar po ukusu

Kako se pripremaju punjena jaja s tunom?

Kuhajte 6 jaja 10-12 minuta. Nakon kuhanja jaja, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite po pola. Zatim, izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu. Dodajte tunu, majonezu, kiselo vrhnje, senf, peršin i luk u zdjelu sa žumanjcima. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo sitno sjeckanog peršina ili papra. Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.

U ovom receptu, veličina jaja treba biti oko 60-70 grama, a veličina polovice jajeta je oko 30-35 grama. Ova količina sastojaka će biti dovoljna za 12 punjenih jaja.

Punjena jaja s tunom su savršen prilog za razne prigode kao što su domjenci, rođendani ili bilo koja druga slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo