Kuharica /

Prženje sezama u svega nekoliko koraka

Image
Foto: Pixabay

Sezam je popularan sastojak u mnogim kuhinjama širom svijeta. Zašto se prži sezam?

12.7.2023.
10:40
Pixabay
VOYO logo

Prženje sezama je postupak koji se koristi kako bi se pojačao okus i aroma ovog malog sjemenja.

Prženje sezama je zapravo vrlo jednostavno. Potrebno je zagrijati tavicu na srednje jakoj vatri i dodati sjeme sezama. Važno je stalno miješati sjeme kako bi se ravnomjerno ispeklo i spriječilo da izgori. Kada sjeme postane zlatno smeđe i otpusti bogat miris, može se ukloniti s vatre i ostaviti da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prženi sezam ima bogatu teksturu i hrskavi okus. Može se koristiti kao dodatak salatama, pecivima, tjesteninama ili kao ukusna posipka preko jela. Također je popularan u azijskim jelima poput susama, sushi ili wok jela.

Osim što dodaje ukus i hrskavost jelima, prženi sezam ima i brojne dobrobiti za organizam. Bogat je proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima poput kalcija, željeza i magnezija. Također sadrži fitokemikalije koje imaju antioksidativna svojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, prženje sezama je jednostavan način da unesete novu dimenziju okusa u svoje omiljene recepte. Isprobajte dodati prženi sezam u svoju kuhinju i uživajte u njegovom jedinstvenom okusu i zdravstvenim prednostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo