EDITINA KUHINJA /

Pripremali smo punjenu patku s pireom od jabuke i miriše s ekrana

Image

Današnje jelo naše Edite Misirić miriše s ekrana. Pripremala se punjena patka s pireom od jabuke

15.12.2015.
18:22
VOYO logo

Rolani pačji zabatak s pireom od jabuke

Za 4 osobe

Pačji zabatak – 1000 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabuke – 2 kg

Kruh – 200 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slanina – 100 g

Luk – 100 g

Češnjak – 50 g

Jaja – 2 kom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni papar – 5 g

Cimet – 1 štapić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijelo vino – 1 dl

Maslac – 100 g

Med – 10 g

Sol – po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papar – po želji

Chilli – po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulje – za prženje

Na ulju prepržiti luk i slaninu narezanu na male kocke. U posudu s kruhom narezanim  na kockice pomiješati jaje i prženi luk  sa slaninu te ostaviti sa strane, ako je kruh previše suh dodati malo mlijeka da opusti. Pačji zabatak odkostiti te malo oblikovati.

Začiniti sa soli i paprom, rasporediti panadu od kruha te zarolati. Rolice povezati kuharskom špagom ili čackalicom. Na malo masnoče prepeči rolice sa svake strane, da dobiju zlatno smeđu boju. Prepečene rolice peči u pećnici zagrijanoj na 190° petnaestak minuta ovisno o veličini rolica.

Za to vrijeme oguliti jabuke i odstraniti koštice, narezati na kockice te staviti u posudicu i zaliti vinom i vodom da prekrije jabuke. Dodati cimet i crveni papar, te kuhati dok jabuke ne omekane. Kuhane jabuke ocijediti i pomoču štapnog miksera napraviti pire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pire protisnuti kroz sitno cijedilo i dodati malo maslaca da poveže pire. Tekučinu u kojoj su se kuhale jabuke lagano iskuhati uz dodatak meda, chillia i maslaca dok ne dobijete umak. Pečene rolane zabatke servirati uz pire od jabuke i preliti umakom od od meda.

Dekorirati po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo