Rolani pačji zabatak s pireom od jabuke
Za 4 osobe
Pačji zabatak – 1000 g
Jabuke – 2 kg
Kruh – 200 g
Slanina – 100 g
Luk – 100 g
Češnjak – 50 g
Jaja – 2 kom
Crveni papar – 5 g
Cimet – 1 štapić
Bijelo vino – 1 dl
Maslac – 100 g
Med – 10 g
Sol – po želji
Papar – po želji
Chilli – po želji
Ulje – za prženje
Na ulju prepržiti luk i slaninu narezanu na male kocke. U posudu s kruhom narezanim na kockice pomiješati jaje i prženi luk sa slaninu te ostaviti sa strane, ako je kruh previše suh dodati malo mlijeka da opusti. Pačji zabatak odkostiti te malo oblikovati.
Začiniti sa soli i paprom, rasporediti panadu od kruha te zarolati. Rolice povezati kuharskom špagom ili čackalicom. Na malo masnoče prepeči rolice sa svake strane, da dobiju zlatno smeđu boju. Prepečene rolice peči u pećnici zagrijanoj na 190° petnaestak minuta ovisno o veličini rolica.
Za to vrijeme oguliti jabuke i odstraniti koštice, narezati na kockice te staviti u posudicu i zaliti vinom i vodom da prekrije jabuke. Dodati cimet i crveni papar, te kuhati dok jabuke ne omekane. Kuhane jabuke ocijediti i pomoču štapnog miksera napraviti pire.
Pire protisnuti kroz sitno cijedilo i dodati malo maslaca da poveže pire. Tekučinu u kojoj su se kuhale jabuke lagano iskuhati uz dodatak meda, chillia i maslaca dok ne dobijete umak. Pečene rolane zabatke servirati uz pire od jabuke i preliti umakom od od meda.
Dekorirati po želji.