Priprema piletine u umaku je vrlo jednostavna, a rezultat je odlično glavno jelo. Sve što će vam trebati za pripremu piletine u umaku su luk, pileća prsa, šampinjoni, vrhnje za kuhanje te začini koje želite koristiti.
Za pripremu piletine u umaku najprije nasjeckajte luk te ga popržite na vrućem ulju te na njega dodajte pileće odreske i kratko ih prepecite sa svake strane. Nakon toga izvadite pileće odreske iz tave te na luk stavite narezane šampinjone. Šampinjone začinite začinima prema želji te ih pustite da se kuhaju i prema potrebi možete dodati vode.
Sada možete vratiti pileće odreske u tavu i pustite ih da se kuhaju. Kada je piletina gotova, tada prelijte sve sa vrhnjem za kuhanje. Sve dobro promiješajte i pustite da prokuha.
Kada je vaš umak prokuhao, probajte ga i začinite ga prema vlastitom ukusu. Kuhajte još nekoliko minuta i poslužite toplo uz pire krumpir.