Prhki keksi s lješnjacima hrskavi, ukusni i savršeni uz šalicu kave ili čaja
Pogledajte kako se pripremaju prhki keksi s lješnjacima. Ovo je jednostavan recept za prhke kekse s lješnjacima.
Prhki keksi s lješnjacima sastojci:
100 g maslaca, na sobnoj temperaturi
pola šećera
2 žumanjka
1 žličica ekstrakta vanilije
200 g brašna
pola žličice soli
100 g lješnjaka, sjeckanih
Kako se pripremaju prhki keksi s lješnjacima?
Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj zdjeli, mikserom umutite maslac i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte žumanjke i ekstrakt vanilije te miješajte. Dodajte brašno i sol u smjesu s maslacem te miješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte sjeckane lješnjake i miješajte dok se ravnomjerno ne rasporede po smjesi. Oblikujte tijesto u kuglice i stavite ih na papirom obložen lim za pečenje.
Pecite 12-15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade prije posluživanja. Ovi keksi su ukusni i jednostavni za pripremu. Sjeckani lješnjaci daju im bogatu aromu i hrskavu teksturu. Možete ih poslužiti uz šalicu kave ili čaja ili ih ukrasiti glazurom od čokolade po želji. Također, možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana.