Desert / Prhki keksi s lješnjacima hrskavi, ukusni i savršeni uz šalicu kave ili čaja

Image

Ako tražite jednostavan i ukusan recept za prhke kekse s lješnjacima, ovaj će vam se definitivno svidjeti. Prhki keksi s lješnjacima su hrskavi, ukusni i savršeni uz šalicu kave ili čaja.

1.3.2023.
15:02
VOYO logo

Pogledajte kako se pripremaju prhki keksi s lješnjacima. Ovo je jednostavan recept za prhke kekse s lješnjacima.

Prhki keksi s lješnjacima sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 g maslaca, na sobnoj temperaturi
  • pola šećera
  • 2 žumanjka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g brašna
  • pola žličice soli
  • 100 g lješnjaka, sjeckanih

Kako se pripremaju prhki keksi s lješnjacima?

Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj zdjeli, mikserom umutite maslac i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte žumanjke i ekstrakt vanilije te miješajte. Dodajte brašno i sol u smjesu s maslacem te miješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte sjeckane lješnjake i miješajte dok se ravnomjerno ne rasporede po smjesi. Oblikujte tijesto u kuglice i stavite ih na papirom obložen lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite 12-15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade prije posluživanja. Ovi keksi su ukusni i jednostavni za pripremu. Sjeckani lješnjaci daju im bogatu aromu i hrskavu teksturu. Možete ih poslužiti uz šalicu kave ili čaja ili ih ukrasiti glazurom od čokolade po želji. Također, možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo