POSEBNI KOLAČI /

Predah od ljetnih vrućina uz rapsodiju okusa kraljevske datulje i kolača od maka

Image
Foto: Restoran Botanist

Ovi kolači spajaju tradicionalne okuse i moderne kulinarske tehnike, koje savršeno utjelovljuju ljeto u svakom zalogaju

8.8.2024.
19:04
Restoran Botanist
VOYO logo

Vrući ljetni dani pravo su vrijeme za slatka gastro osvježenja i bijeg od gradske vreve. Posebnu slatku rapsodiju za nepce te idealni predah od ljetnih vrućina donosi zagrebačka gastro oaza Botanist čiju ćete skrivenu zelenu terasu pronaći na adresi Remetinečka 101.

Image
Foto: Restoran Botanist
Image
MORSKA DELICIJA /

Kako očistiti škampe i pripremiti ih za sočna jela? Donosimo detaljan vodič s receptima

Image
MORSKA DELICIJA /

Kako očistiti škampe i pripremiti ih za sočna jela? Donosimo detaljan vodič s receptima

Posebni kolači

Njihovi prijedlozi za ljetne deserte su u kolač od kraljevskih datulja i kolač od maka. Rađeni po posebnoj Botanist recepturi, spajaju tradicionalne okuse i moderne kulinarske tehnike, koje savršeno utjelovljuju ljeto u svakom zalogaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravu čaroliju okusa za nepce predstavlja kolač od kraljevske datulje u bijelom karamelu sa šumskim voćem. Ova vrsta datulja je nešto veća od ostalih, te vrlo sočna i mesnata, a diljem svijeta smatra se najzdravijim voćem na Zemlji. Njezina slatkoća nadopunjena je posebnim Botanist receptom od bijele karamele, a hladno šumsko voće cijeloj priči daje raznolikost okusa i posebnu čar.

Image
Foto: Restoran Botanist

Kolač od maka, omiljena je pak slastica mnogih. Ovaj desert, poznat po svojoj karakterističnoj teksturi i jedinstvenoj aromi, prava je riznica hranjivih tvari. Mak je bogat kalcijem, željezom i vlaknima, što ga čini idealnim saveznikom u očuvanju zdravlja kostiju i probavnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Restoran Botanist

Osim toga, sadrži antioksidanse koji pomažu u zaštiti tijela od slobodnih radikala. Kolač od maka u Botanistu rađen je po posebnoj recepturi, a obogaćen hladnim malinama, bademima i toplom kremom od bijele karamele savršen je izbor za one koji žele uživati u slatkom zalogaju bez grižnje savjesti, obogaćujući tijelo vrijednim nutrijentima.

Uređenje koje svima odgovara

U okusima ovih slatkih specijaliteta posjetitelji mogu uživati na prepoznatljivoj terasi zelene oaze. U vrtu Botanista čije uređenje potpisuje arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, dok je stotinjak različitih vrsta biljaka dodao sam vlasnik Antonio Križić, vlada atmosfera koja nas vodi u čarobni svijet zelenila i šik detalja koji spajaju stilove najljepših europskih vrtova.

Image
Foto: Restoran Botanist

Posebnu pažnju privlači vrtna kućica napravljena od drveta po uzoru na paviljone klasističkih engleskih vrtova, a detalji su prave stare alatke za obrađivanje vrta. Idealan je ovo dodatak freski na vanjskom dijelu terase koja prikazuje Sv. Fijakra koji je zaštitnik vrtlara.

Image
Foto: Restoran Botanist

Za one najmlađe tu je igralište izrađeno od drveta i panjeva u nekoj pomaknutoj nonšalantnoj poetici, a za one starije paviljon šank koji izgleda kao vrtna kućica za alat s hrpom starog alata, kutija i tegli. Veliki koncertni klavir postao je pak žardinjera na novoj zelenoj terasi usred lijepo uređenog travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Restoran Botanist
Image
Foto: Restoran Botanist

Slatki gastro specijaliteti zagrebačkog Botanista prava su čarolija za nepce i idealno ljetno osvježenje u kojem s obitelji i prijateljima možete uživati svakog dana i večeri.

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Splićani se dosjetili kako pomoći onima koji se naježe od igle: Darujte krv dok ronite pod morem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo