Pohani svinjski kotleti ukusno glavno jelo za nedjelji ručak
Kada tražite ukusan recept za glavno jelo, svinjski kotleti su uvijek dobar izbor. Ako ste u potrazi za nečim posebnim, možete ih pohati. Pohani svinjski kotleti su omiljeno jelo mnogih, a slijedeći ovaj recept možete stvoriti savršeni obrok za svoju obitelj ili prijatelje.
Sastojci potrebni da se pripreme pohani svinjski kotleti su:
4 svinjska kotleta
1 šalica brašna
2 jaja
1 šalica krušnih mrvica
Sol i papar po ukusu
2 žlice ulja za prženje
Kako biste pripremili pohane svinjske kotlete najprije uzmite svinjske kotlete i stavite ih između dva komada plastične folije. Tucite ih kuhinjskim čekićem dok ne postanu ravnomjerno tanki. Posolite i popaprite kotlete po ukusu. Pripremite tri zdjelice za pohanje, jednu s brašnom, drugu sa umućenim jajima, a treću s krušnim mrvicama.
Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Uvaljajte svaki kotlet u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice, osiguravajući da su dobro prekriveni svaki put. Lagano stavite kotlete na zagrijanu tavu i pržite ih dok ne dobiju zlatnu smeđu boju, oko 3-4 minute sa svake strane. Kada su pohani svinjski kotleti gotovi, stavite ih na papirnati ručnik da upiju višak ulja. Poslužite ih s prilogom po vašem izboru, poput pire krumpira ili sezonske salate.