Pita od jogurta je ukusno jelo od pečenog tijesta obično složenog u spiralu, s nadjevom od sira, jaja i jogurta. Otkrijte kako se priprema pita od jogurta.
Sastojci:
- kore za pitu - 6 komada
- 300 grama izmrvljene fete
- 100 grama maslaca narezanog na sitne kockice
- 4 jaja
- 150 grama grčkog jogurta
- 200 ml mlijeka
- 30 ml suncokretovog ulja
- pola žlice sode bikarbone
Pjenjačom ili vilicom pomiješajte 3 jaja, ulje, sodu bikarbonu i jogurt u zdjeli srednje veličine. U smjesu jaja i jogurta dodajte izmrvljeni feta sir. Na svaki list tijesta dodajte malo smjese jaja i sira.
Dodajte sitne kockice maslaca na svaki list tijesta. Uzmite kraći rub tijesta i zarolajte svaki list. U okruglu podmazanu tepsiju stavite svaki zarolani list u spiralu. Ponovite sa svakim listom tijesta dok se okrugla posuda ne napuni.
Pomiješajte mlijeko s preostalim jajima. Pitu od jogurta prelijte mješavinom jaja i mlijeka. Izbušite vilicom da pita od jogurta bolje upije mlijeko.
Zagrijte pećnicu na 180°C i stavite peći pitu oko 50 minuta. Stavite ju na nižu razinu kako se ne bi spalio vrh. Kad bude gotova, vaša bi pita od jogurta trebala imati prekrasnu zlatnosmeđu koricu izvana i spremna je za posluživanje vašoj obitelji ili gostima na večeri.