Glavno jelo /

Pileći svici sa sirom i pršutom za sve prilike i prigode

Image

Pileći svici sa sirom i pršutom? Ozbiljno moramo porazgovarati o ovoj piletini. Sočni i aromatični pileći svici sa sirom i pršutom prava su delikatesa.

29.9.2021.
10:14
VOYO logo

Pileći svici sa sirom i pršutom recept je za glavno jelo koje možete poslužiti u svim prigodama.

Sastojci za pripremu jela pileći svici sa sirom i pršutom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Piletina - Danas koristimo pileća prsa bez kože i kostiju jer će osigurati dovoljno površine za motanje naših punjenih pilećih svitaka.
  • Krem sir - Krem sir od češnjaka i biljnih maziva.
  • Pršut – potrebne su nam samo 4 tanke kriške ovog suhomesnatog mesa.
  • Sušene rajčice - nasjeckajte ih.
  • Bosiljak
  • Maslinovo ulje - Želimo lijepo ulje neutralnog okusa za kuhanje naše piletine.
  • Začini - sol i papar po ukusu.

Priprema pilećih svitaka sa sirom i pršutom:

Zagrijte pećnicu: do 220 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite piletinu: Poravnajte pileća prsa pomoću čekića za meso da biste ih istukli dok ne postanu debljine 1 cm.

Sastavite pileća prsa: Namažite pola krem ​​sira na svaka pileća prsa. Na vrh stavite listove bosiljka, zatim dva komada pršuta na svaku stranu pilećih prsa i žlicu nasjeckane rajčice. Pažljivo smotajte pileća prsa sa sirom i pršutom i učvrstite čačkalicama. Začinite solju i paprom.

Srednjim pilećim prsima potrebno je samo 18 do 25 minuta da se ispeku na temperaturi od 220 stupnjeva. No, imajte na umu da se vrijeme kuhanja može uvelike razlikovati ovisno o mnogo različitih čimbenika, kao što su debljina piletine, sve pećnice su različite itd. Najbolji način da uvijek provjerite je li vaša piletina gotova je korištenje termometra. Pileći svici sa sirom i pršutom se mogu peći i prema uputi za pečenje mesa na pakiranju. Kada su pileći svici sa sirom i pršutom gotovi serviraju se na tanjur i posluže uz pire krumpir ili neki drugi prilog po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo