Pileći svici sa sirom i pršutom recept je za glavno jelo koje možete poslužiti u svim prigodama.
Sastojci za pripremu jela pileći svici sa sirom i pršutom:
- Piletina - Danas koristimo pileća prsa bez kože i kostiju jer će osigurati dovoljno površine za motanje naših punjenih pilećih svitaka.
- Krem sir - Krem sir od češnjaka i biljnih maziva.
- Pršut – potrebne su nam samo 4 tanke kriške ovog suhomesnatog mesa.
- Sušene rajčice - nasjeckajte ih.
- Bosiljak
- Maslinovo ulje - Želimo lijepo ulje neutralnog okusa za kuhanje naše piletine.
- Začini - sol i papar po ukusu.
Priprema pilećih svitaka sa sirom i pršutom:
Zagrijte pećnicu: do 220 stupnjeva.
Pripremite piletinu: Poravnajte pileća prsa pomoću čekića za meso da biste ih istukli dok ne postanu debljine 1 cm.
Sastavite pileća prsa: Namažite pola krem sira na svaka pileća prsa. Na vrh stavite listove bosiljka, zatim dva komada pršuta na svaku stranu pilećih prsa i žlicu nasjeckane rajčice. Pažljivo smotajte pileća prsa sa sirom i pršutom i učvrstite čačkalicama. Začinite solju i paprom.
Srednjim pilećim prsima potrebno je samo 18 do 25 minuta da se ispeku na temperaturi od 220 stupnjeva. No, imajte na umu da se vrijeme kuhanja može uvelike razlikovati ovisno o mnogo različitih čimbenika, kao što su debljina piletine, sve pećnice su različite itd. Najbolji način da uvijek provjerite je li vaša piletina gotova je korištenje termometra. Pileći svici sa sirom i pršutom se mogu peći i prema uputi za pečenje mesa na pakiranju. Kada su pileći svici sa sirom i pršutom gotovi serviraju se na tanjur i posluže uz pire krumpir ili neki drugi prilog po izboru.