Nakon završenih godišnjih odmora i povrataka u realnost, svima pomalo fali mediteranska kuhinja pa su ovi pileći ražnjići u pikantnoj marinadi savršeni da okusimo barem mali dio Mediterana.
Za pripremu pilećih ražnjića u pikantnoj marinadi potrebno je:
- 600 g pilećih prsa
- 2 režnja češnjaka
- 2 žličice korijandera u sjemenkama
- 1 žličica sjemenki komorača
- 2 žličice kima
- maslinovo ulje
- pola žličice kajenskog papra
- sol
Način pripreme pilećih ražnjića u pikantnoj marinadi:
U tavi pržimo sjemenke komorača, korijandera te kim. Nakon nekoliko minuta dodajemo im kajenski papar i zajedno ih usitnimo. U zdjelu stavljamo ulje, nasjeckani češnjak, sol i usitnjene začine na koje dodajemo pileće ražnjiće. Sve dobro izmješamo da svaki ražnjić sa svake strane bude prekriven začinima te pustimo u hladnjaku preko noći. Slijedeći dan izvadimo pileće ražnjiće ispržimo ih i poslužimo tople uz prilog po želji.
Dobar tek!