Evo jedne jednostavne metode pasterizacije soka u pećnici. Ova metoda je jednostavna i djeluje tako jednostavno. Metoda se malo razlikuje od pasterizacije u vodenoj kupelji. Pasterizacija soka u pećnici slična je pasterizaciji pekmeza u pećnici. Ova metoda se u prošlosti koristila kao osnovna metoda pasterizacije. Pogledajte kako se obavlja pasterizacija soka u pećnici.
Pasterizirajte bilo koji sirovi sok. Sirovi sokovi mogu nositi bakterije od kojih se možete razboljeti, osobito E. coli kako biste uništili bakterije, trebali biste pasterizirati svaki sok koji je označen kao sirov. Sok se pasterizira u pećnici na temperaturi od 130 stupnjeva, pola sata. Međutim, ako sok na etiketi kaže "pasterizirano", siguran je za piće takav kakav jest.
Evo kako se pasterizira sok u pećnici. Sok u bocama stavite u pećnicu. Sada uključite pećnicu za 130 stupnjeva s ventilatorom. Vrijeme potrebno za pasterizaciju soka u pećnici je oko 30 minuta. Nakon što prođe 30 minuta isključite pećnicu, ali sok ostavite unutra. Za otprilike pola sata možete izvaditi sok iz pećnice i pohraniti ga na hladno i tamno mjesto na kojem ćete ga čuvati mjesecima. Sada ste sigurni kako izgleda pasterizacija soka u pećnici.