Kako se radi pac za gulaš?
Hoće li meso biti ukusno i mekano u gulašu ovisi o pacu za gulaš. Kako se radi dobar pac za gulaš?
Sastojci za pac za gulaš:
2 glavice crvenog luka
2 češnja češnjaka
4 zrna crnog papra
1 žličica mljevenog cimeta
2 lista lovora
200 mililitara soka od crvenog grožđa
5 žlica
biljno ulje
Priprema paca za gulaš:
Luk ogulite i narežite na četvrtine. Češnjak ogulite i narežite na ploške. Papriku krupno sameljite u mužaru i stavite u zdjelu.
Dodati luk, češnjak, cimet, lovor, sok od grožđa i 2 žlice ulja pa sve promiješati da se napravi pac za gulaš.
Meso operite, dobro osušite papirnatim ručnicima i dodajte u pac za gulaš. Pokrijte plastičnom folijom i pacajte najmanje 2 sata u hladnjaku.
Meso izvadite iz paca, ocijedite i osušite.