Ne mora svaka torta biti s puno šećera ili čokolade. Matija Munđur nam je odlučio pripremiti jednu voćnu sa svega pet žlica šećera. Posutu žitaricama.
''Prvo uzimamo četiri bjelanjka i šećer i to moramo dobro zamutiti, ali bez miksera jer ovak oduže drže pjenu'', započeo je Matija, koji je nakon toga dodao orahe, zatim nauljio i pobrašnio kalup te stavio smjesu za biskvit u njega.
''Evo, sada ga stavljamo deset minuta u pećnicu na 170 stupnjeva.
''Potrebno nam je pola litre mlijeka, četiri žutanjka i malo šećera koje ćemo izmiješati, i zatim staviti na kuhanje dok se malo ne zgusne'', kaže Matija, koji također priznaje kako na ovakve recepte ni ljepši spol ne ostaje ravnodušan.
''Da, mogu potvrditi da vrijedi ona stara prema kojoj ljubav ide kroz želudac'', kaže.
A sada na red dolazi druga, nešto drukčija krema.
Ogulit ćemo i naribati jabuke, dodati cimeta i sve prodinstati na tavici'', objasnio je Matija.
Nakon toga u jabuke se dodaje dvije žlice šećera i jedna žlica cimeta, a krema ide na hlađenje.
Ostaje nam još samo napuniti biskvit kremom, a zatim sve posipati smjesom žitarica, badema i oraha – sve odredom zdravih sastojaka, nakon čega je vaša torta spremna za serviranje.