Može li se kiseli kupus pokvariti? Kiseli kupus se može pokvariti, a prvi znak kvarenja prepoznat ćete po mirisu. Pokvareni kiseli kupus imat će čudan miris kvasca ili plijesni.
Ako ispušta jak miris, nemojte ga jesti, bacite ga jer se pokvario. Osim mirisa, bacite ga i ako vam je kiseli kupus postao druge boje ili teksture. Ako vidite plavu ili zelenu pahuljicu, to znači da kiseli kupus ima plijesan i da nije siguran za konzumiranje. Kiseli kupus doista ima rok trajanja i može se pokvariti.
Iako ima dugi vijek trajanja može se pokvariti. Kako bi kiseli kupus čim duže ostao dobar potrebno ga je pravilno čuvati. Najbolje mjesto za čuvanje kiselog kupusa je hladnjak.
Kiseli kupus bi u hladnjaku trebao ostati svjež oko četiri do šest mjeseci nakon otvaranja. Važno je znati kada ga koristite i zatvorite ga nakon svake uporabe jer ako nove bakterije dođu u kontakt s njim, može se odmah pokvariti.
Ohlađeni kiseli kupus ima duži rok trajanja nakon otvaranja od kiselog kupusa na sobnoj temperaturi hermetički zatvorenim.