Mlinci su jednostavan i brz prilog koji ide uz bilo koje pečeno meso. Mlinci kao prilog najčešće idu uz puricu, a možete ih kupiti ili napraviti sami kod kuće.
Kako biste napravili mlince kao prilog kod kuće, potrebni su vam ovi sastojci:
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 1 žličica soli
- 1 šalica hladne vode
Kako pripremiti mlince kao prilog:
Pomiješajte brašno, jaja i vodu da dobijete tijesto i izvaljajte ga. Pecite na srednjoj rešetki pećnice na 180° oko 3-5 minuta sa svake strane dok ne postane hrskavo i zlatno.
Izvadite tijesto iz pećnice i čekajte da se ohladi. Mlince izlomite na krupnije komade. Prelijte mlince s kipućom slanom vodom ili juhom. Ostavite ih tako pokrivene oko 5 minuta. Ocijedite vodu. Mlinci su gotovi i možete ih poslužiti kao prilog glavnom mesnom jelu.