Vrijeme pripreme: 60 minuta
Sastojci za tijesto:
- 30 dag brašna
- 3 dag šećera
- 9 dag margarina
- 3 jaja
- 4 dl mlijeka
- 1 dag svježeg kvasca
- korica jednog limuna
- 1 vanilin šećera
- prstohvat soli
Sastojci za kremu:
- 5 dl slatkog vrhnja
- 30 dag crne čokolade
- 5 dag margarina
(FOTO: Thinkstock)
Postupak:
Vafli
Razmutite jaja i u njih ulijte mlijeko. Dodajte brašno, prstohvat soli, vanilin šećer, šećer kristal i kvasac. Važno je da kvasac ne dođe u doticaj sa soli jer ako dođe, neće reagirati. Naribajte u smjesu limunovu koricu i dodajte margarin koji ste prethodno rastopili. Ostavite smjesu u hladnjaku 30 minuta, a potom pecite vafle u aparati za vafle koji ste prethodno ugrijali. Kada su gotovi, prerežite ih i punite čokoladnom kremom.
Čokoladna krema
Zakuhajte slatko vrhnje i prelijte preko čokolade koju ste
prethodno izlomili na kockice. Kad sesmjesa malo ohladila,
dodajte u nju margarin sobne temperature i miješajte dok smjesa
ne postane sjajna pa ohladite.
Vafle punite čokoladom pomoću slastičarske vrećice.
Pročitajte još:
- Recept savršene Esterhazy torte
- Čokoladna torta
- Zasladite se na francuski način: uz poslijepodnevnu kavicu odlično idu ekleri
- Kada bi hodali modnom pistom, čupavci bi bili totalna ekstravagancija: ljepotani u čoko-koko bundicama
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!