Vafli punjeni čokoladom - slastica kojoj nitko neće moći odoljeti
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Sastojci za tijesto:
30 dag brašna
3 dag šećera
9 dag margarina
3 jaja
4 dl mlijeka
1 dag svježeg kvasca
korica jednog limuna
1 vanilin šećera
prstohvat soli
Sastojci za kremu:
5 dl slatkog vrhnja
30 dag crne čokolade
5 dag margarina
Postupak:
Vafli
Razmutite jaja i u njih ulijte mlijeko. Dodajte brašno, prstohvat soli, vanilin šećer, šećer kristal i kvasac. Važno je da kvasac ne dođe u doticaj sa soli jer ako dođe, neće reagirati. Naribajte u smjesu limunovu koricu i dodajte margarin koji ste prethodno rastopili. Ostavite smjesu u hladnjaku 30 minuta, a potom pecite vafle u aparati za vafle koji ste prethodno ugrijali. Kada su gotovi, prerežite ih i punite čokoladnom kremom.
Čokoladna krema
Zakuhajte slatko vrhnje i prelijte preko čokolade koju ste
prethodno izlomili na kockice. Kad sesmjesa malo ohladila,
dodajte u nju margarin sobne temperature i miješajte dok smjesa
ne postane sjajna pa ohladite.
Zasladite se na francuski način: uz poslijepodnevnu kavicu odlično idu ekleri
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!