Međimurska kuhinja /

Međimurska zlevanka - jednostavna i ukusna zlevanka

Image

Kako se radi međimurska zlevanka? Donosimo vam recept za pripremu međimurske zlevanke.

22.7.2021.
9:56
VOYO logo

Međimurska zlevanka popularna je ne samo u Međimurju, već u cijeloj Hrvatskoj. Kako se radi međimurska zlevanka?

Za pripremu međimurske zlevanke potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg svježeg sira
  • 10 dkg šećera
  • 4 dcl kiselog vrhnja
  • 4 jaja
  • vanilin šećer
  • 20 dkg pšenične krupice
  • žlica maslaca
  • korica limuna
  • prstohvat soli
  • pekmez od šljiva

Međimurska zlevanka priprema:

Mijeašjte sir sa vrhnje i jajima, dodajte šećer, vanilin šećer i sol. Sve promiješajte i prelijte u lim za pečenje koji ste premazali maslacem i pobrašnili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva. Nakon što je pečena međimursku zlevanku premažite s pekmezom od šljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo