Međimurska zlevanka popularna je ne samo u Međimurju, već u cijeloj Hrvatskoj. Kako se radi međimurska zlevanka?
Za pripremu međimurske zlevanke potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 30 dkg svježeg sira
- 10 dkg šećera
- 4 dcl kiselog vrhnja
- 4 jaja
- vanilin šećer
- 20 dkg pšenične krupice
- žlica maslaca
- korica limuna
- prstohvat soli
- pekmez od šljiva
Međimurska zlevanka priprema:
Mijeašjte sir sa vrhnje i jajima, dodajte šećer, vanilin šećer i sol. Sve promiješajte i prelijte u lim za pečenje koji ste premazali maslacem i pobrašnili.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva. Nakon što je pečena međimursku zlevanku premažite s pekmezom od šljiva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa