Recept i priprema /

Kako se radi nadjev za makovnjaču?

Image
Foto: Pixabay

Makovnjača, tradicionalna hrvatska slastica, je rolada s nadjevom od maka. Za nadjev za makovnjaču potrebno je tek nekoliko sastojaka i jednostavan je za pripremu.

23.7.2022.
14:07
Pixabay
VOYO logo

Makovnjača je kolač od dizanog tijesta s nadjevom od maka. U nadjev za makovnjaču možete dodati i grožđice ako želite. Kako se radi nadjev za makovnjaču?

Sastojci koji će vam biti potrebni za nadjev za makovnjaču su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g mljevenog maka
  • 150 g šećera
  • 300-400 ml mlijeka
  • vanilin šećer
  • žlica maslaca

Upute za pripremu nadjeva za makovnjaču:

  1. Zagrijte mlijeko.
  2. Pomiješajte mak sa šećerom i vanilin šećerom i promiješajte, dodajte vruće mlijeko postupno i zatim dodajte i maslac.
  3. Nadjev dobro promiješajte i ohladite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo