Slavonska kuhinja / Ljuti slavonski čobanac - recept i priprema

Image

Poznato slavonsko jelo ljuti slavonski čobanac priprema se jednostavno. Donosimo vam recept za ljuti slavonski čobanac.

23.7.2021.
13:36
VOYO logo

Ljuti slavonski čobanac jelo je poznato u Slavoniji, ali i širom Hrvatske. Stoga ako dođete u Slavoniju obavezno probajte ljuti slavonski ćobanac. Međutim, možete ovo ukusno jelo pripremiti i sami jer priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za samo dva sata.

Ljuti slavonski čobanac sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg svinjetine
  • 20 dkg teletine
  • 20 dkg junetine
  • 30 dkg krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • lovorov list
  • žličica ljute mljevene paprike
  • 0,5 dcl bijelog vina
  • glavica luka
  • ljuti feferon
  • 2 žlcie koncentrata rajčice
  • žličica škrobnog brašna
  • ulje
  • sol
  • papar

Ljuti slavonski čobanac priprema:

Na ulju pržite luk i dodjate crvenu papriku i decilitar tople vode. Nakon toga meso narezano na kocke, lovorov list, pasiranu rajčicu, češnjak i feferon. Neka se pirja uz dodavanje vode. Kada meso omekša dojdate krumpir koji ste narezali na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte još 15 minuta i na kraju dodajte škrobno brašno koje ste razmutili u vinu. Neka provrije i ljuti slavonski čobanac je gotov. Poslužite ljuti slavonski čobanac odmah nakon kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo