Ljuti slavonski čobanac jelo je poznato u Slavoniji, ali i širom Hrvatske. Stoga ako dođete u Slavoniju obavezno probajte ljuti slavonski ćobanac. Međutim, možete ovo ukusno jelo pripremiti i sami jer priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za samo dva sata.
Ljuti slavonski čobanac sastojci:
- 40 dkg svinjetine
- 20 dkg teletine
- 20 dkg junetine
- 30 dkg krumpira
- 2 češnja češnjaka
- lovorov list
- žličica ljute mljevene paprike
- 0,5 dcl bijelog vina
- glavica luka
- ljuti feferon
- 2 žlcie koncentrata rajčice
- žličica škrobnog brašna
- ulje
- sol
- papar
Ljuti slavonski čobanac priprema:
Na ulju pržite luk i dodjate crvenu papriku i decilitar tople vode. Nakon toga meso narezano na kocke, lovorov list, pasiranu rajčicu, češnjak i feferon. Neka se pirja uz dodavanje vode. Kada meso omekša dojdate krumpir koji ste narezali na kockice.
Kuhajte još 15 minuta i na kraju dodajte škrobno brašno koje ste razmutili u vinu. Neka provrije i ljuti slavonski čobanac je gotov. Poslužite ljuti slavonski čobanac odmah nakon kuhanja.