Slavonska kuhinja /

Ljuti slavonski čobanac - recept i priprema

Image

Poznato slavonsko jelo ljuti slavonski čobanac priprema se jednostavno. Donosimo vam recept za ljuti slavonski čobanac.

23.7.2021.
13:36
VOYO logo

Ljuti slavonski čobanac jelo je poznato u Slavoniji, ali i širom Hrvatske. Stoga ako dođete u Slavoniju obavezno probajte ljuti slavonski ćobanac. Međutim, možete ovo ukusno jelo pripremiti i sami jer priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za samo dva sata.

Ljuti slavonski čobanac sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg svinjetine
  • 20 dkg teletine
  • 20 dkg junetine
  • 30 dkg krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • lovorov list
  • žličica ljute mljevene paprike
  • 0,5 dcl bijelog vina
  • glavica luka
  • ljuti feferon
  • 2 žlcie koncentrata rajčice
  • žličica škrobnog brašna
  • ulje
  • sol
  • papar

Ljuti slavonski čobanac priprema:

Na ulju pržite luk i dodjate crvenu papriku i decilitar tople vode. Nakon toga meso narezano na kocke, lovorov list, pasiranu rajčicu, češnjak i feferon. Neka se pirja uz dodavanje vode. Kada meso omekša dojdate krumpir koji ste narezali na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte još 15 minuta i na kraju dodajte škrobno brašno koje ste razmutili u vinu. Neka provrije i ljuti slavonski čobanac je gotov. Poslužite ljuti slavonski čobanac odmah nakon kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo