Kurkuma je također poznata kao žuti šafran. Ovaj začin je blagog okusa, svijetlog izgleda i iznenađujućih zdravstvenih prednosti. Svakodnevno se koristi u kuhinjama Indije, ali se vrlo često koristi i u Kini, Tibetu, Indoneziji i na Bliskom istoku. Evo u koja jela ide kurkuma začin.
Kurkuma se svakodnevno konzumira pod nazivom E100, kao boja za hranu koja se dodaje siru, maslacu, milk shakeovima i senfu. Ali količina je toliko mala da je jedva možete okusiti. Kurkuma je jedan od sastojaka curry praha koji joj daje karakterističnu žutu boju. Možete dodati dva prstohvata kurkume u mnoge umake i jela indijske kuhinje, primijetit ćete dodatni okus.
Kurkuma začin se također dobro slaže s jelima od riže, poput rižota, osobito rižota s gljivama ili brokulom. Kurkuma začin možete koristiti i s povrćem. Posebno se dobro slaže s krumpirom, cvjetačom i repom. Juhe su također dobar način za korištenje kurkume prilikom kuhanja. Dodavanje u juhu od tikvica, juhe od mrkve ili juhe od rajčice dat će vam onaj umami okus za kojim ste žudjeli. Kurkumu možete koristiti i u jelima od ribe i jaja. Zbog toga kombinacija oba sastojka s kurkumom čini tako dobar spoj. Pokušajte dodati prstohvat u mješavinu jaja s tunjevinom i primijetite razliku.
Ovaj članak je odgovor na pitanje u koja jela ide kurkuma začin za najbolju aromu.