Indijska hrana /

Kurkuma začin: U koja jela dodati kurkuma začin za najbolji okus

Image

Kurkuma je žuti začin koji se može koristiti svaki dan u kuhinji. U ovom članku objasniti ćemo u koja jela dodavati kurkuma začin.

13.10.2021.
17:31
VOYO logo

Kurkuma je također poznata kao žuti šafran. Ovaj začin je blagog okusa, svijetlog izgleda i iznenađujućih zdravstvenih prednosti. Svakodnevno se koristi u kuhinjama Indije, ali se vrlo često koristi i u Kini, Tibetu, Indoneziji i na Bliskom istoku. Evo u koja jela ide kurkuma začin.

Kurkuma se svakodnevno konzumira pod nazivom E100, kao boja za hranu koja se dodaje siru, maslacu, milk shakeovima i senfu. Ali količina je toliko mala da je jedva možete okusiti. Kurkuma je jedan od sastojaka curry praha koji joj daje karakterističnu žutu boju. Možete dodati dva prstohvata kurkume u mnoge umake i jela indijske kuhinje, primijetit ćete dodatni okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurkuma začin se također dobro slaže s jelima od riže, poput rižota, osobito rižota s gljivama ili brokulom. Kurkuma začin možete koristiti i s povrćem. Posebno se dobro slaže s krumpirom, cvjetačom i repom. Juhe su također dobar način za korištenje kurkume prilikom kuhanja. Dodavanje u juhu od tikvica, juhe od mrkve ili juhe od rajčice dat će vam onaj umami okus za kojim ste žudjeli. Kurkumu možete koristiti i u jelima od ribe i jaja. Zbog toga kombinacija oba sastojka s kurkumom čini tako dobar spoj. Pokušajte dodati prstohvat u mješavinu jaja s tunjevinom i primijetite razliku.

Ovaj članak je odgovor na pitanje u koja jela ide kurkuma začin za najbolju aromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo