Postoji nekoliko učinkovitih načina da sačuvate bijeli luk i osigurate da bude spreman za upotrebu kad god vam bude potrebno.
Kako spremiti bijeli luk u glavicama?
Čuvajte cijele glavice bijelog luka ili neoguljene režnjeve bijelog luka na hladnom i suhom mjestu u posudi s dobrim protokom zraka (kao što je mrežasta vrećica ili labavo pletena košara). Držite ga u smočnici ili u košari daleko od sunca.
Gdje spremiti narezani bijeli luk?
Oguljeni bijeli luk čuvajte u hladnjaku. Hladnjak je odlično mjesto za cijele oguljene češnje, narezane ili mljevene. Recimo da ste narezali hrpu češnjaka za recept i imate višak, pohranite ga u hermetički zatvorenu posudu u hladnjaku. Iskoristite u roku od 2-3 dana.
Gdje spremiti velike količine bijelog luka?
Spremite veliku količinu bijelog luka u zamrzivač. Imate obilje glavica? Ovdje je nezahtjevan način kako ih sačuvati. Sitno isjeckajte, naribajte ili pasirajte sirove češnjeve bijelog luka, zatim prelijte u posudu za led. Na kraju prelijte uljem i stavite u zamrzivač da se stvrdnu.