Sladić je biljka koja se prvenstveno uzgaja na Mediteranu i u zapadnoj Aziji. Sladić je uobičajena aroma u slatkišima, lijekovima, duhanu i osobnim proizvodima poput paste za zube. Korijen biljke ne samo da je 50 puta slađi od šećera, već ima i brojna ljekovita svojstva.
Korijen sladića često se dodaje biljnim čajevima za poboljšanje okusa. Čaj od korijena sladića možete pronaći u trgovinama zdrave hrane i nekim supermarketima. Korijen sladića moguće je kupiti i u trgovinama zdrave hrane ako želite sami napraviti čaj od korijena sladića.
Za pripremu čaja od korijena sladića prokuhajte 1 šalicu vode i prelijte jedan korijen sladića. Ostavite korijen sladića da se namoči 5 minuta. Procijedite i poslužite.
Čaj od korijena sladića obično se koristi kao lijek za probavni sustav (za želudac) i za ublažavanje upale grla. Pokazalo se da je korijen sladića koristan u liječenju bolesti jetre i infekcija teškog akutnog respiratornog sind