Trebat će vam oko 30 minuta da očistite i pripremite 50-ak puževa za kuhanje. Puževi se kuhaju oko 5 minuta, ali važna prije kuhanja je važna pravilna priprema. Sve što će vam trebati za početak je veliki lonac ili tava, oštar nož i 50 puževa, a zatim slijedite ove jednostavne korake:
- Oštrim nožem uklonite membranu koja prekriva otvor u ljusci.
- Stavite puževe u veliki lonac ili tavu i ulijte vodu.
- Uklonite sve puževe koji plutaju na vrhu vode.
- Uzmite dva do tri puža u ruke odjednom i trljajte ih prstima kako bi ih isprali. Kada završite s njima, stavite ih sa strane i uzmite druge puževe.
- Izlijte vodu nakon što su puževi jednom očišćeni. Promijenite vodu i ponovite postupak.
- Puževe ponovno dobro isperite.
- U lonac ulijte vode i stavite ga na srednju vatru.
- Pričekajte da voda zavrije odnosno zaključa, te potom ubacite puževe unutra.
- Kuhajte otprilike 5 minuta te ih potom izvadite iz vode.
Ocijedite puževe i začinite ih po želji. Puževi su odlični kao glavno jelo, ali i prilog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa