Jednostavan čokoladni kolač za nedjeljni ručak odličan je izbor. Ovaj čokoladni kolač najbolje je pripremiti dan prije kako bi se dobro ohladio i opustio. Donosimo recept za pripremu čokoladnog kolača za nedjeljni ručak.
Sastojci za čokoladni kolač:
- 150 ml ulja
- 175 g brašna za samo dizanje
- 2 žlice kakao praha
- žličica sode bikarbone
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 150 ml mlijeka
Glazura za čokoladni kolač:
- 100 g maslaca
- 225 g šećera u prahu
- 40 g kakao praha
- 2½ žlice mlijeka (malo više ako je potrebno)
Priprema čokoladnog kolača:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu.
Dodajte jaja, ulje i mlijeko. Dobro umutite mikserom.
Smjesu izlijte kalup i pecite oko pola sata. Izvadite iz pećnice, ostavite da se hladi 10 minuta.
Za glazuru najprije izmiksajte maslac i dodajte šećer u prahu s kakako, Nakon toga mlijeko i glazura je gotova.
Prezežite biskvit na pola i polovicu premažite glazurom. Prekrijte s drugom polovicom biskvita. Na kraju prelijte ostatak glazure preko kolača.
Čokoladni kolač za nedjeljni ručak je gotov. Poslužite ga kad se dobro ohladi.