Koji je najjednostavniji način za vakumiranje češnjaka i njegovo skladištenje? Češnjak se čuva do devet mjeseci pod odgovarajućim uvjetima skladištenja. Međutim, ako nemate idealan prostor za držanje, češnjak će omekšati, proklijati ili se osušiti. Ovdje pronađite način koji će vam pomoći da sačuvate češnjak na par mjeseci.
Ako imate puno češnjaka i želite ga dugotrajno čuvati, najbolji način za njegovo očuvanje je dehidracija kako biste uklonili vlagu te vakumiranje. Otkrijte kako se provodi vakumiranje češnjaka.
Ogulite češnjak i očetkajte svu prljavštinu ili ostatke. Tanko nasjeckani češnjak rasporedite po limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na niskoj temperaturi (oko 50-60°C) i ostavite vrata pećnice malo otvorena kako bi se vlaga mogla izaći. Pecite češnjak nekoliko sati, povremeno ga provjeravajući i miješajući kako bi se osiguralo ravnomjerno sušenje.
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i suhom mjestu zaštićenom od sunčeve svjetlosti. Vakuumski zatvorite dehidrirani češnjak za još dulje skladištenje.