Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Karamelizirani luk za burger - recept i priprema

Pripremate domaće burgere za zabavu? Karamelizirani luk za burger dat će izvrsnu aromu burgeru. Saznajte kako se priprema ukusan karamelizirani luk za burger.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Karamelizirani luk je ukusan prilog koja se često koristi u hamburgerima, sendvičima i drugim jelima. Karameliziranje luka je proces kuhanja luka dok ne postane sladak i mekan, a ostane hrskav. Ovaj proces traje oko 30-40 minuta i zahtijeva malo strpljenja. No, kako pripremiti karamelizirani luk za burger?

Za pripremu karameliziranog luka za burger, prvo je potrebno očistiti i nasjeckati luk. U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri, dodajte luk i malo soli te kuhajte dok luk ne postane mekan i proziran, oko 10-15 minuta. Smanjite vatru na nisku i nastavite kuhati luk dok ne postane zlatno smeđe, oko 30 minuta. Važno je povremeno miješati luk kako bi se spriječilo da se zalijepi za tavu.

Kada je luk karameliziran, dodajte malo balzamičnog octa, šećera i maslaca, te kuhajte još 5-10 minuta dok se svi sastojci ne sjedine. Karamelizirani luk može se koristiti odmah ili se može čuvati u hladnjaku do tri dana. Karamelizirani luk za burger već je gotov te on dodaje bogatu i slatku aromu burgerima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike