Mlinci su odličan prilog uz glavno mesno jelo. Najčešće se pripremaju mlinci s puretinom ili piletinom. Mlinci moraju biti ukusni i mekani, zato ih je potrebno pravilno začiniti. Kako napraviti i začiniti mlince?
Mlince bi trebalo napraviti samo od 3 sastojka: brašna, soli i vode. Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i na tavi ispecite mlince. Ostavite mlince neka se ohlade. Nakon toga ih trgajte na manje komade.
Zatim slijedi priprema mlinaca. Stavite kuhati vodu koju ste posolili. Kada voda zavrije, prelijte je preko mlinaca. Neka mlinci kratko odstoje u vodi. Povremeno promiješajte mlince. Ako imate sok od pečenja mesa prelijte i malo soka preko mlinaca kako bi ih začinili.
Na kraju na malo ulja prepržite mlince i povremeno ih promiješajte. Mlinci su gotovi i spremni su za posluživanje uz glavno jelo. Kako biste začinili mlince dodajte na kraju još malo soli prema želji.