Crveno meso može uzeti puno više soli nego što većina misli. Nemojte se bojati obilno začiniti svoj biftek sa soli. Koje začine trebate koristiti za biftek?
Kada začinite biftek, ne možete pogriješiti s klasičnim svježe mljevenim crnim paprom i soli. Dodajte malo nasjeckanog začinskog bilja poput timijana, ružmarina ili kadulje u sol kako biste napravili aromatiziranu sol za svoj biftek. Bifteke premažite maslacem i začinskim biljem tijekom posljednjih nekoliko trenutaka kuhanja.
I na kraju možete u biftek utrljati malo češnjaka. Jednostavno prerežite češnjak na pola i protrljajte odrezanu stranu po cijelom bifteku koji se već ispekao.
Kako biste pravilno začinili biftek možete koristiti začine koje volite. Primjerice, možete sami napraviti mješavinu začina za biftek od češnjaka u prahu, luka u prahu, dimljene paprike, ružmarina, timijan, kumina, čili praha i smeđeg šećera.
Začin za biftek možete uvijek imati pri ruci samo ga čuvajte u hermetički zatvorenoj staklenki.