Pravilno kuhanja jaja važno je kako bi se ona dobro skuhala, ali i lako ogulila. Kako skuhati svježa jaja? Pratite ove korake kako biste savršeno skuhali svoja svježa jaja.
Kako skuhati svježa jaja:
- svježa jaja
- lonac s dovoljno vode da prekrije jaja
- šupljikasta žlica
- timer
- cjedilo
- posuda s ledenom vodom
Najprije treba skuhati vodu. Zatim se dodaju jaja.
Nježno spuštajte jaja jedno po jedno u kipuću vodu pomoću šupljikave žlice. Ako niste imali dovoljno vode da prekrijete jaja, samo dodajte malo vruće vode iz slavine i pričekajte da se kuhanje nastavi da biste pokrenuli mjerač vremena. Postavite tajmer na 15 minuta.
Jaja kuhajte 15 minuta bez obzira na veličinu, mala, srednja, velika, svejedno. Dok čekate bacite kockice leda u zdjelu pored sudopera i stavite cjedilo u sudoper. Kad se mjerač vremena isključi, isključite vatru, zgrabite svoje rukavice i ocijedite jaja u cjedilu, zatim samo stavite jaja u zdjelu s ledom i prelijte hladnom vodom. Ako ste zabrinuti zbog pucanja ljuski, jednostavno podignite jaja pojedinačno s šupljikavom žlicom i nježno ih stavite u ledenu kupku. Sada samo pustite da se svježa jaja ohlade, ako su neka jaja iznad površine samo ih promiješajte kako bi sva dobila priliku da se ohlade.
Kada budete spremni za guljenje, samo udarite svježe kuhano jaje o pult i skinite mu ljusku. Jako je jednostavno, jaja samo što ne ispadnu iz ljuske.