Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako skuhati piletinu: pripremite savršeno glavno jelo

Zanima Vas kako skuhati piletinu a da bude ukusna? Onda ste na pravom mjestu jer vam donosimo brz i jednostavan način pripreme kuhane piletine korak po korak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Piletina je hrana koja je vrlo hranjiva i dobar je izvor proteina. Kako skuhati piletinu? Dodavanjem piletine u vašu prehranu može vam pomoći pri mršavljenju, rastu mišića i zdravlju kostiju. Vrlo je popularna među sportašima zbog proteina koji se nalaze u njoj.

Kako skuhati piletinu korak po korak:

1) Odmrznite piletinu ako to do sada niste napravili.2) Pristavite vodu na plin/struju, ovisno što imate kod kuće. Pričekajte sve dok voda ne proključa odnosno krene vriti.3) Piletinu možete začiniti direktno prije kuhanja, ili možete začine ubaciti u vodu, s oba načina će te dobiti sličan rezultat.a. Ako začinjavate prije, piletinu će te morati marinirati. Piletina koja se marinira dobiva okus svih začina i održava je vlažnom dok je kuhate. Za mariniranje piletine morat ćete napraviti marinadu od ulja, octa ili nekog drugog kiselog sastojka i puno začina; zatim piletinu ubacite u marinadu i neka odstoji barem 4 sata prije pripreme odnosno (neka se ohladi, to je vrlo važno) prije samog kuhanja.b. Ako začinjavate tokom kuhanja, dobro začinite tekućinu solju i paprom - to je vrlo važno. Kuhanje piletine se uistinu ne razlikuje od kuhanja tjestenine. Ako imate mrkvu, luk ili svježe začinsko bilje, možete ih dodati i u lonac. Sav vaš okus proizaći će iz onoga što ste stavili u lonac pa će piletina na kraju biti ukusnija.4) Kada voda proključa, vatru smanjite da ne bude prejaka, te ubacite piletinu u lonac u kojemu se nalazi voda.a. Savjet 1 - Ako primijetite pjenu koja se diže na površinu vode, slobodno ju možete odvojiti žlicom/kuhačom u neku drugu posudu.b. Savjet 2 – Dok se piletina kuha u vodi, to vrijeme možete iskoristiti za pripremu začina i drugih sastojaka potrebnih za pripremu željenog jela.5) Ostavite piletinu da se kuha otprilike 30 minuta, to će biti dovoljno da se piletina u potpunosti skuha.6) Nakon 30 minuta isprobajte dali je piletina kuhana, ako ste zadovoljni , isključite plin te piletinu izvadite van iz vode na tanjur.a. Savjet – Pričekajte da se piletina malo ohladi prije ikakvog rezanja i serviranja mesa.7) Piletinu izrežite i servirajte po želji.a. Savjet- Za prilog uz piletinu preporučamo umak od rajčice, pire krumpir i salatu po osobnom izboru.8) Dobar tek :)

Sastojci za kuhanu piletinu za jednostavnu marinadu:• 2 žlice soli• Žlica šećera (može biti bijeli ili smeđi)• Pola žlice slatke paprike u prahu• Prstohvat papra• Ulje ili ocat

Priprema marinade za kuhanu piletinu:1) U posudu ulijte ulja ili octa onoliko koliko mislite da bi bilo dovoljno za vašu piletinu.2) Ubacite 2 žlice soli3) Ubacite žlicu šećera4) Ubacite pola žlice slatke paprike u prahu5) Prstohvat papra, te popaprite cijelu smjesu te ju dobro izmješajte.6) Premažite piletinu sa marinadom, te ju ostavite da tako odstoji minimalno 4 sata preko noći, što duže to bolje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike