Kuharica /

Kako se radi zaprška voda i brašno?

Image
Foto: Pixabay

Zaprska voda i brašno najlakša je zaprška koja je brzo gotova. Kako se radi zaprška voda i brasno?

12.5.2023.
12:51
Pixabay
VOYO logo

Zaprška brašno i voda najčešća je zaprška koja se priprema. Uz pomoć zaprške umaci ili variva dobivaju željenu gustoću. Kako se radi zaprška voda i brašno? Zaprška se radi pred sam kraj kuhanja jela.

Kod pripreme zaprške brašno i voda važno je koristiti pravilan omjer brašna i vode. Znači na žlicu brašna dodajte žlicu vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi pomiješajte brašno i vodu i napravite glatku smjesu. Dobro promiješajte kako ne bi ostale grudice. Pred kraj kuhanja zapršku od brašna i vode dodajte u varivo ili umak. Ostavite da se sve zajedno kuha još nekoliko minuta dok se jelo ne zgusne.

Još jedan 'klasičan' recept za zapršku je kombinacija ulja i brašna. Stavite u posudu malo ulja i dodajte brašno. Količinu brašna odredite sami, ovisno o tome kako gustu zapršku želite pripremiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka se brašno kratko dinsta na ulju, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Potrebno je povremeno miješati kako zaprška ne bi izgorjela.

Na kraju dodajte zapršku u jelo, kuhajte nekoliko minuta dok ne dobijete željenu gustoću jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo