To nije tako jednostavno kao što mislite, jer standardna tekućina za pranje posuđa u kućanstvu neće pomoći. Stoga trebate koristiti sredstvo za dezinfekciju kako biste oprali boce prije sterilizacije toplinom. Možete koristiti klorni izbjeljivač ili povidon jod za dezinfekciju boca.
Sljedeći korak u sterilizaciji boca za vino je toplinska sterilizacija. Da biste prokuhali boce vina, stavite ih u veliki lonac napunjen vodom. Zagrijte vodu do vrenja i ostavite da kuha 10 minuta. Nakon 10 minuta ostavite vodu da se hladi još 10 do 20 minuta.
Osim metode kuhanja, možete koristiti pećnicu za sterilizaciju boca za vino. Za sterilizaciju boca vina u pećnici, stavite boce na lim za pečenje u pećnici. Zagrijte pećnicu na 140 °C i ostavite ih da se steriliziraju 15 do 20 minuta, zatim ih ostavite da se ohlade u pećnici. Upravo ste obavili sterilizaciju boca za vino.