Suhi kolačići /

Kako se radi najbolja smjesa za gingerbread?

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za dobrom smjesom za gingerbread. Otkrivamo kako se radi najbolja smjesa za gingerbread.

11.5.2023.
15:59
Pixabay
VOYO logo

Gingerbread su vrlo popularni kolačići koji se radi za blagdane. Međutim, možete ih napraviti u bilo koje doba godine i uživati u njihovom jedinstvenom okusu. Kako se radi najbolja smjesa za gingerbread?

Sastojci za smjesu za gingerbread:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 35 dkg brašna
  • žličica sode bikarbone
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog klinčića
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice soli
  • 12 dkg maslaca
  • 10 dkg smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 12 dkg melase

Smjesa za gingerbread priprema:

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, đumbir, cimet, klinčiće, muškatni oraščić i sol. Sve dobro promiješajte.

Zasebno miksajte maslac i šećer, dodajte jaje i melas te napravite glatku smjesu.

Dodajte u smjesu od maslaca suhe sastojke i dobro zamijesite. Kada dobijte glatku smjesu stavite je u prozirnu foliju i u hladnjak.

Neka smjesa za gingerbread odmori u hladnjaku oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga razvaljajte tijesto i radite gingerbread figure uz pomoć kalupa. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 10 minuta. Nakon toga izvadite ih iz pećnice i dobro ohladite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo