Gingerbread su vrlo popularni kolačići koji se radi za blagdane. Međutim, možete ih napraviti u bilo koje doba godine i uživati u njihovom jedinstvenom okusu. Kako se radi najbolja smjesa za gingerbread?
Sastojci za smjesu za gingerbread:
- 35 dkg brašna
- žličica sode bikarbone
- 2 žličice mljevenog đumbira
- žličica mljevenog cimeta
- 1/2 žličice mljevenog klinčića
- 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1/2 žličice soli
- 12 dkg maslaca
- 10 dkg smeđeg šećera
- 1 jaje
- 12 dkg melase
Smjesa za gingerbread priprema:
Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
U zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, đumbir, cimet, klinčiće, muškatni oraščić i sol. Sve dobro promiješajte.
Zasebno miksajte maslac i šećer, dodajte jaje i melas te napravite glatku smjesu.
Dodajte u smjesu od maslaca suhe sastojke i dobro zamijesite. Kada dobijte glatku smjesu stavite je u prozirnu foliju i u hladnjak.
Neka smjesa za gingerbread odmori u hladnjaku oko sat vremena.
Nakon toga razvaljajte tijesto i radite gingerbread figure uz pomoć kalupa. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 10 minuta. Nakon toga izvadite ih iz pećnice i dobro ohladite.