Pohani svinjski lungić je ukusno jelo koje je odličan izbor za glavno nedjeljno jelo. Za pripremu pohanog svinjskog lungića važno je dobro pripremiti odreske koji ne smiju biti predebeli kako bi se lakše i bolje ispekli. Kako se priprema pohani svinjski lungić?
Sastojci za pohani svinjski lungić:
- 1/2 kg svinjskog lungića
- šalica brašna
- 2 jaja
- šalica krušnih mrvica
- ulje
- sol
Priprema pohanog svinjskog lungića:
Narežite lungić na tanje odreske i začinite sa soli. Neka kratko odresci odstoje, a za to vrijeme pripremite smjesu za pohanje u tri zasebne posude.
U jednu stavite brašno, drugu jaja i treću krušne mrvice. Odrezak po odrezak namočite sa svih strana najprije u brašno - jaja - krušne mrvice.
U posudi zagrijete ulje, mora ga biti dovoljno da odresci plivaju u ulju. Dobro zagrijete ulje i pecite u dubokom ulju komad po komad mesa uz povremeno okretanje. Vrijeme pečenja ovisi o veličini odreska, ali računajte prosječno oko 20 minuta po komadu.
Kada su odresci pečeni stavite ih na papir da puste masnoću i poslužite uz prilog i salatu prema želji.