Kulinarstvo / Recept kako se priprema osvježavajuća ljetna pita od limuna

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za receptom za osvježavajući desert? Pita od limuna neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema jednostavna pita od limuna.

4.8.2023.
10:36
Pixabay
VOYO logo

Nevjerojatno kremasta pita od limuna priprema se s tostiranom korom petit keksa s bademima. Pita od limuna napravljena je od svega 7 jednostavnih sastojaka te čini izvrstan ljetni desert. Sastojci za pitu od limuna su:

  • 160 g petit keksa
  • 60 grama badema
  • 25 g granuliranog šećera
  • 70 grama neslanog maslaca, otopljenog
  • 400 ml punomasnog mlijeka
  • 180 ml soka od limuna, oko 4 iscijeđena limuna
  • 4 velika žumanjka

Kada pripremate ovaj recept za pitu od limuna najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Zatim blenderom izmiksajte petit kekse i bademe u mrvice. Prebacite u srednje veliku zdjelu i umiješajte šećer. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se ne sjedini. Izlijte smjesu u nepodmazan kalup za pite. Rukom utapkajte mrvice na dno i gore sa strane kako biste napravili kompaktnu koricu. Nemojte nabijati jakom silom jer to čini koru pretvrdom. Jednostavno tapkajte dok smjesa više ne bude mrvičasta. Zatim koru za pitu od limuna stavite u pećnicu i pecite 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite pećnicu uključenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se kora peče, umutite mlijeko, limunov sok i žumanjke te nadjev ulijte u koru. Pecite pitu od limuna oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki. Nakon što se ohladi, pokrijte i ohladite najmanje 1 sat prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo