Kuharica /

Kako se priprema meso u umaku od luka?

Image
Foto: Pixabay

Meso u umaku od luka je jedno od najjednostavnijih i najukusnijih jela koja možete pripremiti. Kako se priprema meso u umaku od luka?

31.1.2023.
10:50
Pixabay
VOYO logo

Ako tražite jelo s nevjerojatnim ukusom, a ne želite provesti cijelo vrijeme u kuhinji, onda je meso u umaku od luka idealna opcija. Njegova jednostavna priprema i izvrsni okus čine ga savršenim jelom za svaku prigodu.

Meso u umaku od luka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg mesa - svinjetina ili govedina
  • 2 luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice crnog papra
  • 2 žlice soli
  • šalica vode

Meso u umaku od luka priprema:

  1. Očistite i narežite luk na tanke kolutiće.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk.
  3. Kada luk postane mekan, dodajte meso i pržite ga na srednjoj vatri dok ne postane zlatno smeđe.
  4. Dodajte papar, sol i šalicu vode i miješajte.
  5. Smanjite vatru i kuhajte umak s mesom oko 30 minuta ili dok ne postane gust.
  6. Kada je gotovo, poslužite meso u umaku od luka uz kuhani krumpir ili bilo koji drugi prilog po želji.

Meso u umaku od luka je jednostavno i ukusno jelo koje možete poslužiti kao potpuni glavni obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo