Teletina na naglo savršeno se slaže uz pire krumpir ili mladi pečeni krumpir. Naravno, možete ju poslužiti i uz rižu ili tjesteninu. Odluka je zapravo na vama, a to znači da se pripremljena teletina na naglo slaže sa svima.
Teletina na naglo priprema se od sljedećih sastojaka:
- 1 kg telećih šnicla
- sol, papar
- maslinovo ulje
- 2 žlice oštrog brašna
Teleće šnicle istucite s jedne i druge strane te dobro posolite i popaprite. Jednu stranu šnicla pospite s brašnom. Ostavite da odstoje 15 minuta. Za to vrijeme zagrijte ulje. Kada se ugrije ulje, dodajte šnicle. Prvo prepecite na srednjoj vatri stranu koju ste pobrašnili. Zatim zapecite i drugu stranu te prelijte sa 100 ml vode. Ostavite da se pirja dok voda ne ispari te je teletina na naglo gotova.
Ako niste ljubitelj brašna, taj korak možete i preskočiti. Najvažnije je da se teletina na naglo pripremi u svega 30 minuta te da bude hrskava s obje strane, a sočna i mekana iznutra.