Mljeveni lješnjaci /

Kako samljeti lješnjake na brz i jednostavan način

Image

Trebate mljevene lješnjake, ali ne znate kako samljeti lješnjake? Saznajte jednostavan način kako možete samljeti lješnjake.

17.10.2021.
16:40
VOYO logo

Lješnjaci su ukusni orašasti plodovi koji se mogu koristiti u raznim receptima, od juha do torti i kolača. Okus lješnjaka dodaje dubinu i jedinstven okus svim namirnicama. Mljevenje lješnjaka, međutim, nije tako jednostavno i trebalo bi se obavljati u posebnoj brusilici za orahe koja se naziva mlin za orahe.

Mlin za lješnjake osigurat će da orašasti plodovi ostanu prave konzistencije umjesto da se pretvore u maslac, što je uobičajena nezgoda pri korištenju kuhača. Za usitnjavanje oraha u kuhaču za kuhanje bez okretanja za tijesto, provjerite jesu li zdjela i oštrica procesora suhi i hladni (nisu vrući iz perilice posuđa), a lješnjaci na sobnoj temperaturi (nisu hladni iz hladnjaka ili zamrzivača i nisu vrući) od tostiranja u pećnici).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pulsirajte dok matice ne budu fino samljevene koliko želite, s vremena na vrijeme grebanjem bockajte stranice i kutove posude procesora.

Tostirajte svoje lješnjake tako da ih pečete na limu za pečenje 10 do 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 350 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otrljajte kožicu s lješnjaka. Učinite to tako da nakon tostiranja nježno trljate lješnjake u ručnik.

Lješnjake temeljito sameljite u mlinu za orahe do konzistencije koja je ista kao i kukuruzno brašno. Učinite to tako da cijele lješnjake izlijete na vrh mlina za lješnjake i više puta pokrenete ručicu.

Mljeveni lješnjaci će pasti kroz rešetku u donji dio mlina za lješnjake i u ovom trenutku trebaju biti ispravne konzistencije. Mljevene lješnjake možete ponovno staviti na vrh ako nisu prave konzistencije.

Ako se pridržavate ovih pravila, nema potrebe dodavati brašno ili šećera kako se lješnjaci ne bi pretvorili u maslac, kako se ponekad savjetuje, iako ni u tome nema štete! p.s. U procesoru možete napraviti i pahuljasto brašno od lješnjaka ili brašno od lješnjaka, koristeći disk za fino usitnjavanje umjesto čelične oštrice: primjenjuju se iste mjere opreza u pogledu temperature oraha i diska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo