Kuharica / Kako pržiti batake kao profesionalni kuhar

Image
Foto: Pixabay

Želite pržiti pileće batake i postići hrskavu i sočnu teksturu? Ovaj recept za pržene batake će vas oduševiti. Saznajte kako pržiti batake.

14.7.2023.
11:10
Pixabay
VOYO logo

Batak ima jak okus i ukusno meso koje je odlično za prženje. Ovaj recept za pržene batake natapa batake u mlaćenicu, a zatim ih potapa u začinjeno brašno. Bataci su zatim prženi do savršenstva u serijama, što rezultira piletinom koja je vlažna iznutra i prekrasno hrskava izvana. Sastojci za pržene batake su:

  • 6 pilećih bataka
  • 150 ml mlaćenice
  • 1 žlice Tabasco umaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica svježe mljevenog crnog papra
  • 200 ml biljnog ulja za prženje
  • 200 grama brašna
  • 1 žličica ljute paprike

Prvo što trebate učiniti kada želite pržiti batake je pomiješati mlaćenicu, tabasco umak, sol i pola žlice crnog papra u velikoj zdjeli. Dodajte pileće batake u smjesu i promiješajte. Pokrijte i stavite u hladnjak najmanje 1 sat. Zatim izvadite piletinu iz mlaćenice i pustite da sav višak iscuri. Zatim u velikoj tavi zagrijte ulje za prženje. U velikoj čistoj zdjeli, pomiješajte brašno, preostali papar i ljutu papriku. Pileće batake obložite začinjenim brašnom, otresite višak i stavite sa strane. Radeći u serijama, pržite piletinu dok ne porumeni i bude pečena, oko 10 minuta sa svake strane. Zatim izvadite komade piletine na papirnate ručnike da se ocijede te poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo