Batak ima jak okus i ukusno meso koje je odlično za prženje. Ovaj recept za pržene batake natapa batake u mlaćenicu, a zatim ih potapa u začinjeno brašno. Bataci su zatim prženi do savršenstva u serijama, što rezultira piletinom koja je vlažna iznutra i prekrasno hrskava izvana. Sastojci za pržene batake su:
- 6 pilećih bataka
- 150 ml mlaćenice
- 1 žlice Tabasco umaka
- 1 žličica soli
- 1 žlica svježe mljevenog crnog papra
- 200 ml biljnog ulja za prženje
- 200 grama brašna
- 1 žličica ljute paprike
Prvo što trebate učiniti kada želite pržiti batake je pomiješati mlaćenicu, tabasco umak, sol i pola žlice crnog papra u velikoj zdjeli. Dodajte pileće batake u smjesu i promiješajte. Pokrijte i stavite u hladnjak najmanje 1 sat. Zatim izvadite piletinu iz mlaćenice i pustite da sav višak iscuri. Zatim u velikoj tavi zagrijte ulje za prženje. U velikoj čistoj zdjeli, pomiješajte brašno, preostali papar i ljutu papriku. Pileće batake obložite začinjenim brašnom, otresite višak i stavite sa strane. Radeći u serijama, pržite piletinu dok ne porumeni i bude pečena, oko 10 minuta sa svake strane. Zatim izvadite komade piletine na papirnate ručnike da se ocijede te poslužite. Dobar tek!