Umak od češnjaka za burek pruža intenzivan okus i dodatnu dimenziju svakom zalogaju bureka.
Sastojci:
- 1 šalica grčkog jogurta
- 3-4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- Sok od pola limuna
- Svježi peršin, sitno nasjeckan
- Sol i papar po ukusu
Kada pripremate umak od češnjaka za burek, u početnom koraku u zdjeli, pomiješajte grčki jogurt (ili kiselo vrhnje) sa sitno nasjeckanim češnjakom.
Nakon što ste to odradili, dodajte svježe iscijeđeni sok pola limuna kako biste dodali svježinu i u konačnici balansirali okus vašeg bureka
Umak od češnjaka za burek začinite solju i paprom po ukusu, a nikako nemojte zaboraviti dobro promiješati sve sastojke koji se pojavljuju u receptu.
Ostavite umak za burek da odstoji u hladnjaku nekoliko sati kako bi se okusi što više proželi. Prije posluživanja umaka od češnjaka s burekom, posipajte umak svježe nasjeckanim peršinom zbog još boljeg okusa.