Jela s mesom /

Kako pripremiti sočne i mekane pileće batake u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Pileći batci često pronađu mjesto na jelovniku. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept kako pripremiti pileće batke na nešto drugačiji način.

5.7.2023.
16:31
Pixabay
VOYO logo

Dobra marinada i dovoljno dugo pečenje osnovni su uvjeti kako bi priprema pilećih bataka bila uspješna. Kako pripremiti sočne i mekane pileće batke. Priprema pilećih bataka sastoji se od nekoliko koraka - marinada - kratko pečenje na tavi - pečenje u pećnici. Prvi korak je priprema dobre marinade u koju možete dodati i malo svoje kreativnosti, a tek nakon toga slijedi pečenje. Vrijeme pripreme ovog jela je oko 45 minuta.

Sastojci za pripremu pilećih bataka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća batka
  • 2 žlice ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • žličica paprike
  • žličica origana
  • sol
  • papar
  • sok od limuna

Kako pripremiti pileće batke:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte ulje, češnjak, papriku, origano, sol, papar i sok od limuna. Napravite marinadu i marinirajte pileće batke.

Ostavite batke u marinadi oko 30 minuta. Nakon toga na ulju kratko pržite batke oko 5 minuta i okrenite na drugu stranu pa pržite oko 2 minute.

Premjestite u lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta ovisno o debljini mesa.

Pečene pileće batke poslužite uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo