Dobra marinada i dovoljno dugo pečenje osnovni su uvjeti kako bi priprema pilećih bataka bila uspješna. Kako pripremiti sočne i mekane pileće batke. Priprema pilećih bataka sastoji se od nekoliko koraka - marinada - kratko pečenje na tavi - pečenje u pećnici. Prvi korak je priprema dobre marinade u koju možete dodati i malo svoje kreativnosti, a tek nakon toga slijedi pečenje. Vrijeme pripreme ovog jela je oko 45 minuta.
Sastojci za pripremu pilećih bataka:
- 4 pileća batka
- 2 žlice ulja
- 2 režnja češnjaka
- žličica paprike
- žličica origana
- sol
- papar
- sok od limuna
Kako pripremiti pileće batke:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Pomiješajte ulje, češnjak, papriku, origano, sol, papar i sok od limuna. Napravite marinadu i marinirajte pileće batke.
Ostavite batke u marinadi oko 30 minuta. Nakon toga na ulju kratko pržite batke oko 5 minuta i okrenite na drugu stranu pa pržite oko 2 minute.
Premjestite u lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta ovisno o debljini mesa.
Pečene pileće batke poslužite uz prilog prema želji.