Jela s mesom / Kako pripremiti sočne i mekane pileće batake u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Pileći batci često pronađu mjesto na jelovniku. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept kako pripremiti pileće batke na nešto drugačiji način.

5.7.2023.
16:31
Pixabay
VOYO logo

Dobra marinada i dovoljno dugo pečenje osnovni su uvjeti kako bi priprema pilećih bataka bila uspješna. Kako pripremiti sočne i mekane pileće batke. Priprema pilećih bataka sastoji se od nekoliko koraka - marinada - kratko pečenje na tavi - pečenje u pećnici. Prvi korak je priprema dobre marinade u koju možete dodati i malo svoje kreativnosti, a tek nakon toga slijedi pečenje. Vrijeme pripreme ovog jela je oko 45 minuta.

Sastojci za pripremu pilećih bataka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća batka
  • 2 žlice ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • žličica paprike
  • žličica origana
  • sol
  • papar
  • sok od limuna

Kako pripremiti pileće batke:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte ulje, češnjak, papriku, origano, sol, papar i sok od limuna. Napravite marinadu i marinirajte pileće batke.

Ostavite batke u marinadi oko 30 minuta. Nakon toga na ulju kratko pržite batke oko 5 minuta i okrenite na drugu stranu pa pržite oko 2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premjestite u lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta ovisno o debljini mesa.

Pečene pileće batke poslužite uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo