Bukovače su bogate zdravim vlakanima i proteinima, antioksidansa, vitaminima i mineralima. Dobre su za srce, crijeva, imunološki sustav i još mnogo toga! Postojte različiti načini kako pripremiti bukovače. Donosimo jednostavan, ali vrlo ukusan recept za pripremu gljiva bukovača.
Sastojci kako pripremiti gljive bukovače:
- 500 g bukovača, očišćenih i izrezanih na komade jednake veličine
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Kako pripremiti gljive bukovače:
Stavite maslac i maslinovo ulje u tešku tavu postavljenu na srednje jaku vatru. Kada se maslac otopi, dodajte gljive u tavu u jednom sloju. Gljive kuhajte 2 minute, odnosno dok ne porumene. Preokrenite gljive i dodajte protisnuti češnjak u tavu.
Smanjite toplinu na srednje-nisku; začinite solju i paprom i nastavite kuhati gljive dok ne počnu rumeniti, žlicom nalijevajući maslac na gljive dok se kuhaju. Maknite s vatre. Kušajte sol i papar i prilagodite tome. Poslužite. Upravo ste saznali kako pripremiti gljive bukovače.