Jela s gljivama /

Kako pripremiti gljive bukovače?

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti gljive bukovače? Donosimo jedan od najboljih načina kako pripremiti gljive bukovače.

7.5.2022.
10:21
Pixabay
VOYO logo

Bukovače su bogate zdravim vlakanima i proteinima, antioksidansa, vitaminima i mineralima. Dobre su za srce, crijeva, imunološki sustav i još mnogo toga! Postojte različiti načini kako pripremiti bukovače. Donosimo jednostavan, ali vrlo ukusan recept za pripremu gljiva bukovača.

Sastojci kako pripremiti gljive bukovače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g bukovača, očišćenih i izrezanih na komade jednake veličine
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Kako pripremiti gljive bukovače:

Stavite maslac i maslinovo ulje u tešku tavu postavljenu na srednje jaku vatru. Kada se maslac otopi, dodajte gljive u tavu u jednom sloju. Gljive kuhajte 2 minute, odnosno dok ne porumene. Preokrenite gljive i dodajte protisnuti češnjak u tavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite toplinu na srednje-nisku; začinite solju i paprom i nastavite kuhati gljive dok ne počnu rumeniti, žlicom nalijevajući maslac na gljive dok se kuhaju. Maknite s vatre. Kušajte sol i papar i prilagodite tome. Poslužite. Upravo ste saznali kako pripremiti gljive bukovače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo