Kako pripremiti juneće šnicle da budu sočne i mekane? Kako omekšati juneće šnicle? Pitanja su koja si ponavljate prije pripreme ručka i ne nalazite odgovore.
Postoji nekoliko načina kako omekšati juneće šnicle, jedan od načina je uz pomoć čekića za meso. Stavite šnicle između dva lista plastične folije za hranu i tucite ih da razbijete vlakna. Šnicla će tako biti tanja i mekša. Folija će zaštititi meso i radnu površinu.
Sljedeći jednostavni trik kako omekšati juneće šnicle je krupna sol. Ukoliko koristite sol, komad mesa mora biti debeo najmanje 4 centimetra. Da biste uklonili prekomjernu vlagu iz komada mesa, pospite ga krupnom soli s obje strane i ostavite da odstoji najmanje sat vremena, kako bi se eliminirala suvišna voda, a ostala mast i proteini.
Još jedan koristan i jednostavan način kako omekšati juneće šnicle je umakanje u kiselu marinadu. Za tanje rezove mesa možete probati kiselu marinadu na bazi agruma, octa ili vina, koji razbijaju mišićna vlakna mesa. Ostavite meso da se marinira u mješavini octa i limunovog soka preko noći. Imajte na umu da će ocat i limun dati aromu mesu. Zato je preporuka koristiti ovu metodu ako pripremate kotlete ili meso s umakom od rajčice.